Veel gestelde vragen

Ik heb geen emailadres of wil de offerte per post ontvangen. Kan ik dan alsnog een offerte opvragen?

Ja, u kunt een offerte opvragen door contact op te nemen met een van de medewerkers van RISK Direct. Zij zullen u een offerte per post opsturen.

Wanneer mag ik een verzekering afsluiten?

U moet lid zijn van VO-ING of VO-NN. Als u nog geen lid bent kunt u dit natuurlijk alsnog worden. Gaat u hiervoor naar de website van VO-ING of VO-NN.

Waar moet ik op letten als ik een offerte vergelijk met mijn huidige verzekeringen?

Het is erg belangrijk dat u geen appels met peren vergelijkt. Zorg ervoor dat met name het verzekerd bedrag, de eigen risico`s en de dekking/voorwaarden (allrisk / extra-uitgebreid) zo veel als mogelijk overeenstemmen.

Hoe sluit ik het eenvoudigst mijn verzekeringen over?

U kunt het beste eerst uw huidige verzekeringen vergelijken met ons aanbod. Hiervoor kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen. Als u vervolgens de verzekeringen wenst over te sluiten adviseren wij u eerst de oude verzekeringen op te zeggen. Hierna kunt u digitaal de verzekering afsluiten via deze site. Ook kunt u ervoor kiezen gebruik te maken van de overstapservice door contact op te nemen met een van onze medewerkers.

Wat is de opzegtermijn van mijn oude verzekering?

Na 1 januari 2010 is deze na één jaar altijd maandelijks opzegbaar.

Hoe kan ik mijn verzekering bij een andere verzekeraar opzeggen?

De meeste verzekeraars accepteren een opzegging per email. Als een verzekeraar alleen een schriftelijke opzegging accepteert kunt u op onze website een opzegformulier invullen, uitprinten en opsturen naar uw oude verzekeraar. U kunt de opzegging ook laten verzorgen door RISK Direct. Neemt u hiervoor contact met een van de medewerkers van RISK Direct.

Wat is advies op basis van Execution Only?

Op onze website kunt u zelf de premies van verzekeringen berekenen en de verzekering van uw keuze online afsluiten zonder advies van een financieel dienstverlener. Dit wordt binnen de Wet financieel toezicht (Wft) “execution only” genoemd. Mocht u via onze website een verzekering afsluiten dan is er geen sprake van advies en kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden voor enige schade die het gevolg is van een onjuiste keuze die u hebt gemaakt of fouten die zijn ontstaan bij het invoeren van de aanvraag.

Kan ik ook een advies ontvangen zonder Execution Only?

Ja, hiervoor kunt u contact opnemen met een van de medewerkers van RISK Direct. Voor een goed advies heeft uw financieel dienstverlener een aantal gegevens nodig, zoals uw huidige situatie, bestaande verzekeringen en natuurlijk uw persoonlijk wensen. Deze worden dan ook bij u opgevraagd.

Wanneer kan ik een polisblad verwachten?

Een nieuw polisblad wordt u direct toe gemaild als u deze digitaal aanvraagt. Als u een polisblad per post ontvangt wordt deze, zo ver dit mogelijk is, voor de ingangsdatum opgestuurd.

Op welke manieren kan ik betalen?

U kunt automatisch per maand of per jaar betalen. Als u door middel van een acceptgiro wilt betalen kan dit alleen per jaar.