Hoe wij verzekeren

RISK mag bemiddelen voor meer dan 100 maatschappijen. Hierdoor behoren wij tot de groep van ongebonden en onpartijdige bemiddelaars. Er zijn ook maatschappijen die aan RISK een volmacht hebben verleend. Dit betekent dat wij namens de verzekeraar de verzekering direct mogen afsluiten. Op deze pagina vertellen wij hoe wij verzekeren.

Voor de productgroepen beleggen, consumptief krediet, sparen & betalen behoren wij tot de groep van verbonden bemiddelaars. Er is geen enkele financiële instelling die een eigendomsbelang of zeggenschap heeft in onze onderneming.

Vier mogelijkheden in verzekeren

Verzekeren doen wij op vier verschillende manieren.

 

Adviseur

Er zijn zeer veel aanbieders van financiële producten en diensten. Via vergelijkingsprogramma’s maken wij een objectieve analyse van een groot aantal van deze aanbieders. Hieruit selecteren wij het aanbod dat het beste past bij uw persoonlijke wensen. Uw persoonlijke wensen zetten wij af tegen een aantal factoren zoals de hoogte van de premie en de kwaliteit van de voorwaarden. Vanwege deze werkwijze treden wij op als ongebonden en objectieve bemiddelaar. Er zijn mogelijk ook andere aanbieders van verzekeringen die voor u geschikt zijn. Als u dat wilt, kunnen wij ook deze aanbieders in ons advies betrekken.

Of u nu alle verzekeringen via ons regelt of slechts een deel daarvan; het is belangrijk dat wij een compleet beeld van u hebben. Indien u bepaalde belangrijke risico’s niet heeft verzekerd, attenderen wij u hier graag op. Zo weten wij of u goed bent verzekerd en dat is uiteindelijk het beste voor u.

 

Schadeverzekeringen en Volmacht

Voor schadeverzekeringen zoals auto, inboedel en opstal, hebben wij de bevoegdheid om te adviseren als te bemiddelen. Daarnaast zijn wij verbonden aan ons volmachtbedrijf RISK Assuradeuren. Zij beschikken op het gebied van schadeverzekeringen over diverse volmachten van verzekeringsmaatschappijen. Dit houdt in dat RISK Assuradeuren van deze maatschappijen de bevoegdheid (en het vertrouwen) heeft gekregen om voor onze relaties zelf verzekeringen te accepteren en schades te behandelen en af te wikkelen. Hierdoor wordt u als relatie sneller geholpen. Daarom kiezen wij ervoor om veel producten in ons volmacht te sluiten. Op de website van RISK Assuradeuren staat een overzicht van de maatschappijen waarvan RISK een volmacht heeft.

 

Levensverzekeringen

Er zijn heel veel vormen van levensverzekeringen, namelijk van eenvoudige producten (uitvaart) tot complexe  producten (pensioen). Ook een verzekering waarmee u een hypotheek aflost, kan een vorm van levensverzekering zijn. Voor al deze producten kunt u bij ons terecht.

 

Beursmakelaar in assurantiën

Voor grote en complexe risico’s (bijvoorbeeld een groot kantorencomplex), zoeken wij de verzekeringsbeurs op. Deze risico’s zijn namelijk zo groot dat zij niet in hun geheel in onze volmacht passen of bij één verzekeringsmaatschappij verzekerd kunnen worden. Op de verzekeringsbeurs tekenen verzekeraars zich in voor een gedeelte van het totale risico. De verzekering is pas rond als het risico volledig gedekt is.

 

Zelf verzekeringen afsluiten?

Voor een aantal producten kunt u zelf rechtstreeks via deze site uw premie berekenen, verzekeringen vergelijken en afsluiten. Het aanbod bestaat bijvoorbeeld uit: auto-, inboedel-, opstal-, rechtsbijstand-, doorlopende reis-, aansprakelijkheid- en ongevallenverzekeringen.

 

Vergelijken en afsluiten

Via onze website kunt u verschillende (auto)verzekeringen met elkaar vergelijken. Om een goede vergelijking te maken, stellen wij u een aantal vragen. Op basis van uw antwoorden maken wij de vergelijking. Vervolgens kunt u  de door u gewenste verzekering via ons bij de verzekeraar van uw keuze zelf afsluiten. Hier is dus geen sprake van advies maar van zogenaamde “execution only”. Dit betekent dat wij u niet hebben geadviseerd en niet kunnen controleren of uw keuze ook daadwerkelijk  geschikt is voor u.

 

Hoe volledig is onze vergelijking

Onze vergelijking is gebaseerd op de producten van verzekeraars waarmee wij contracten hebben gesloten. Dit betreffen 100 maatschappijen en diverse volmachten (Zie: RISK Assuradeuren). Hierdoor worden de meest voorkomende verzekeraars en verzekeringen met elkaar vergeleken.

 

Hoe vergelijken wij

Alle verzekeringen waarvoor wij bemiddelen en waarvoor u in aanmerking komt, tonen wij vervolgens in een lijst. Daarbij wordt de goedkoopste als eerste weergegeven. Vervolgens kunt u zelf de voorwaarden vergelijken.

 

Hoe verdienen wij aan het vergelijken van (auto)verzekeringen?

Als u een offerte berekent, ontvangen wij daar geen vergoeding over. Wij ontvangen pas een vergoeding als u de verzekering ook daadwerkelijk afsluit. Voor niet-complexe producten wordt er provisie in rekening gebracht. Voor sommige complexe producten worden bij execution only ook bemiddelingskosten in rekening gebracht. Raadpleeg onze dienstverleningsdocumenten en dienstenwijzer voor meer informatie over onze vergoeding.