Pakketten

Een zorgverzekering bestaat uit een aantal onderdelen. Realiseert u goed welke variant van de basis- en of aanvullende verzekering u kiest. Betrek hierbij de huidige en de te verwachten zorgkosten. Door dat te doen voorkomt u teleurstellingen wanneer u een beroep op de polis moet doen.

De basisverzekering

Zilveren Kruis biedt 3 basisverzekeringen aan, namelijk:

  • de Basis Budget (natura)
  • de Basis Zeker (natura uitgebreid)
  • de Basis Exclusief (restitutie)

U kiest zelf welke basisverzekering het beste bij u past. Hebt u minder zorg nodig en vindt u het niet erg om voor planbare ziekenhuiszorg uit een select aantal zorgverleners te kiezen, dan kunt u voor de Basis Budget kiezen. Wilt u maximale keuzevrijheid en bent u bereid daarvoor meer premie te betalen, dan kunt u voor de Basis Exclusief kiezen. Dit is een zogenoemde restitutieverzekering. Daar tussenin heeft Zilveren Kruis de Basis Zeker. Dat is de meest gekozen verzekering en valt onder de categorie naturaverzekeringen.

De Basis Plus Module (BPM)

De kosten van onverwachte zorg kunnen soms hoog oplopen en niet alles valt onder de basisverzekering. Als slimme en betaalbare aanvulling op de basisverzekering heeft Zilveren Kruis daarom de Basis Plus Module (BPM) ontwikkeld. Dit product verzekert onder andere spoedeisende zorg in het buitenland, de kosten van medische repatriëring en hulp aan huis na een ziekenhuisopname.

De Basis Plus Module is gratis meeverzekerd als u een aanvullende verzekering afsluit.

De aanvullende verzekeringen

U heeft de keuze tussen 4 verschillende aanvullende dekkingen, waarbij de premie en dekking afhankelijk is van uw keuze. Bij Zilveren Kruis worden deze aanvullende verzekeringen aangeduid met sterren. Hoe meer sterren hoe uitgebreider de dekking is. De aanvullende verzekeringen van Zilveren Kruis dekken ondermeer fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, tandheelkunde na een ongeval en een vergoeding bij de aanschaf van brillen en lenzen.

Tandverzekering

Onder de naam Aanvullend Tand biedt Zilveren Kruis een viertal mogelijkheden aan om de kosten van tandheelkundige behandeling te verzekeren. Voor de aanvullende verzekeringen geldt dat u altijd zonder medische beoordeling wordt geaccepteerd. Voor de aanvullende tandartsverzekeringen geldt bij Aanvullend Tand 3 en 4 een medische acceptatie, tenzij u bij uw huidige verzekeraar een vergelijkbare tandheelkundige dekking heeft.

Het Extra Vitaal Pakket

Dit pakket is specifiek voor senioren ontwikkeld. Het pakket biedt tal van extra’s waaronder een jaarlijkse preventieve gezondheidstest. De seniorenorganisaties die collectieve zorgverzekeringscontracten bij Zilveren Kruis hebben afgesloten worden bij het vaststellen van de diverse dekkingsonderdelen betrokken.